Psihoterapia pacientului oncologic

Posted by: | Posted on: September 25, 2019

Sprijinul emotional este la fel de important ca si tratamentul oncologic.

 Misiunea mea este  aceea de a ajuta persoanele  care se confrunta cu boli grave,  pentru acest lucru ma voi folosi atat de experienta mea de pacient , dar si de expertiza mea profesionala .

De ce este atat de important ca pacientul diagnosticat cu cancer sa primeasca suportul conjugat al medicului, asistentilor medicali,al psihologului si al familiei?

Pentru ca boala oncologica produce tulburari atat la nivel corporal dar si la nivel cognitiv, emotional si comportamental.Teama, furia, depresia sunt reactii normale la boala dar atunci cand nivelul acestora creste semnificativ creste  suferinta fiind afectate implicit  relatiile interpersonale.

Studii stiintifice atesta rolul protectiv al relatiilor suportive fata de influientele negative ale stresului asociat bolii si ca elementul esential este reprezentat de posiblitatea impartasirii fara rezerve a sentimentelor. Boala  slăbeşte raţiunea, voinţa şi bolnavul este în mod evident dependent de medic şi familie,interventia psihologica este cea care va ajuta pacientul sa isi regaseasca resursele pentru a-si recastiga din autonomie.

Centrul de reducere a stresului isi propune sa dezvolte servicii menite sa creasca speranta de viata si calitatea vietii astfel sa raspundem nevoii unui numar cat mai mare de pacienti care au nevoie de suport si indrumare in lupta lor cu boala.

 Serviciul a fost gandit  pentru a-i ajuta pe acesti pacienti de a  face faţă stresului emoţional cauzat de diagnostic şi pentru a invata cat mai multe despre cancer , pentru a afla ce optiuni terapeutice şi de recuperare au. 

Vei primi si vei oferi sprijin si incurajare!

Te vei pregati sa fii de partea ta si sa fii eficient in lupta pentru viata ta!

Au fost efectuate studii care arata  ca speranța de viață a pacientilor  diagnosticati cu cancer  care  iau parte la de intalniri de grup specializate, se dubleaza fata  de a acelora care nu participa.

Obiectivul terapiei este acela ca pacientul sa-si insuseasca tehnici prin care sa-si recunoasca si sa-si gestioneze emotiile, gandurile disfunctionale si de a invata cum sa faca fata mai bine durerilor precum si cresterea capacitatii de rezolvare a problemelor.

Oferim servicii de terapie individuala , de terapie de grup si online pentru pacientii ce nu se pot deplasa la centrul nostru. 

In terapia de grup ne vom baza interventia pe :

 • Psihoeducatie : implementarea schimbarilor necesare in alimentatia si stilului de viata 
 • Tehnici de recunoastere si gestionare a emotiilor
 • Tehnici de relaxare si mindfulness
 • Tehnici de gestionarea durerilor a inlocuirii perceptiei constantei durerii cu variabilitatea ei  precum si inlocuirea perceptiei permanentei durerii cu perceperea temporalitatii ei.
 • Antrenamentul sistemului imunitar ce consta in stimularea parametrilor imunitari prin relaxare si imagerie(Tehnica Simonton)

Metoda Simonton nu este o procedura alernativa ci o interventie psihologica care potenteaza efectul chimioterapiei si radioterapiei prin intarirea sistemului imunitar.

Rata de supravietuire a pacientilor tratati cu aceasta metoda in Clinica Simonton a fost de doua ori mai mare decat a pacientilor internati in cele mai apreciate  servicii de Oncologie din Statele Unite.

Urmeaza cu noi un program de reducere a stresului de opt saptamani bazat pe respiratie constienta si mindfulness, o intalnire pe saptamana de 90 minute.

Lasa-te ghidat si ajutat sa lasi frica deoparte si muta-ti focusul pe a te simti mai bine!

Vei descoperi cu noi ca dispui de propriile resurse pentru autovindecare!

6 Comments to Psihoterapia pacientului oncologic

 1. BrianPriep says:

  You’re a really beneficial internet site; could not make it without ya!

 2. BrianPriep says:

  Great looking site. Think you did a great deal of your very own coding.

 3. JamesGal says:

  thank so a lot for your website it aids a great deal.

 4. Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

 5. Hi there, after reading this amazing paragraph i am as well delighted to share my knowledge here with friends.

 6. SMS says:

  I used to be able to find good info from your blog posts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *