Terapia de grup este solutia de care ai nevoie!

Posted by: | Posted on: September 25, 2019

Terapia de grup valorizeaza explorarea interpersonala si autocunoasterea.

In terapia de grup poti invata ca a venit timpul sa-ti asumi responsabilitatea pentru felul in care traiesti.

Cum?

 In grup vei veni in contact cu persoane care au acelasi tip de dificultate, in stadii diferite de evolutie,  vei putea observa cu usurinta ca unii se simt mai bine, iar acest lucru va fi incurajator pentru tine.

 Vei vedea cum altii rezolva situatii similare cu ale tale, vei afla ca nu esti singurul care acest tip de problema.

Ti se va inocula speranta, ti se va activa vointa si curajul de a-ti canaliza corect resursele. Vei fi motivat sa lucrezi mai activ pentru depasirea dificultatii tale, pentru ca vei avea exemple concrete in fata ta. 

Cel care este in stadiu mai avansat de gestionare a problemei are, la randul lui, un mare castig din prezenta din cadrul grupului deoarece  ii va creste sentimentul de autoeficacitate si stima de sine. Un alt plus de valoare este acela ca:vulnerabilitatea individuala este mai bine intelesa in contextul grupului, vei avea sentimentul ca esti inteles perfect.

Increderea, posibilitatea de a comunica si sentimentul apartenentei la grup reprezinta beneficii nete pentru toti participantii.

 In comparatie cu terapia individuala, terapia de grup ofera, pe langa suport si intelegere, o interactiune intr-un mediu sigur, mediu ce-ti va permite sa-ti diversifici  mecanismele de adaptare si sa-ti rezolvi conflictele. 

Vei deveni constient de felul in care provoci reactii, sentimente in ceilalti, vei deveni mai constient de cauzele problemelor din relatiile tale interpersonale.

 Iti vei intelege mai bine propriile ganduri, sentimente si comportamente prin examinarea tiparelor relationale in interiorul si din exteriorul grupului.

 Vei dobandi o mai buna intelegere a gandurilor, sentimentelor si comportamentelor altor oameni. Iti va creste increderea in propria persoana, iti vei imbogati imaginea si stima de sine.

Va asteptam cu drag la Centrul de management al stresului situat in Braila , Strada Mihai Bravu 295 bis!

3 Comments to Terapia de grup este solutia de care ai nevoie!

  1. Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

  2. I am regular visitor, how are you everybody? This article posted at this web site is in fact pleasant.

  3. SMS says:

    These are actually great ideas in concerning blogging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *